Bostadsrättsföreningen Hejaren 8

Kyrkogatan 7, Sundbyberg

Aktuellt

Årsavgift (månadshyra) för 2023

Under 2022 har styrelsen lyckats hålla i plånboken mycket hårdare än under tidigare år och vi hoppas kunna fortsätta med det. Det bygger förstås på att alla vi medlemmar hjälps åt och funderar på hur vi ska kunna spara pengar, genom att vara försiktiga med vår fastighet och inte skräpa ner eller slita på saker i onödan. Bara en så enkel sak som att inte ställa upp entredörren (eller stänga den om den står öppen) sparar mycket pengar. Torsdag den 24/11 hade styrelsen budgetmöte för att se hur mycket avgifterna måste höjas för 2023 beroende på allmänna fördyringar av tex. räntor, sophämtning, el, värme, vatten och avlopp. Mot bakgrund av vår nya budget har vi därför beslutat oss för att INTE höja avgifterna för 2023.

Elavbrott

Onsdag den 23/11 och Torsdag den 24/11 drabbades vi av delvis strömavbrott i huset, vid 8-tiden på morgnarna. Det visar sig att det beror på en defekt huvudströmbrytare. Den kommar att byta på förmiddagen Fredag den 25/11 och då kommer vi att tvingas bryta strömmen med flit. Vi beklagar förstås detta.

Cykelförrådet

Vi har börjat städa upp i cykelförrådet, många cyklar har hängts upp på krokar i taket. Men det är fortfarande massor av cyklar som inte används och / eller är trasiga. Mer information kommer via lapp i brevlådorna.

Parkeringsavtal

Vi kommer att börja hantera parkeringsavtal helt elektroniskt där man måste signera med BankID. Detta kommer att spara oss en väldig massa pengar och kommer att införas snarast. Detta berör inte gamla avtal.

Grillsäsongen 2022

Vi har gissat att grillsäsongen 2022 i princip är över och har därför plockat in grillarna, för att skona dom från vädrets makter. Om någon mot förmodan skulle vilja låna en grill, kontakta styrelsen så plockar vi fram en eller båda grillarna åt er.

Avgiftshöjning 2022

Månadsavgiften kommer att höjas med 85% från och med December 2022, med anledning av Tomträttsavgälden (se nedan). En domstolstvist pågår och även samtal med kommunen som kan leda till att tomträttsavgälden blir lägre, men det kan ta månader eller år innan det är avgjort. Nya hyresavier kommer att skickas ut för December.

Tomträttsavgäld

Vi har en särskild grupp för att arbeta med denna fråga. Informationsmöten hålls löpande då vi har ny information att dela med våra medlemmar. Under fliken dokument hittar ni kommunens initiala brev med förslag på höjning av Tomträttsavgälden. På kommunfullmäktigesammanträdet i Juni så debatterades detta hårt: Klicka på denna länk till Kommunfullmäktige 20 juni 2022 så kommer ni direkt till punkt 48 på dagordningen. Om man vill sätta sig in mera i ärendet, riktlinjerna och skrivelser från de olika partierna så finns all information på denna länk.