Bostadsrättsföreningen Hejaren 8

Kyrkogatan 7, Sundbyberg

Aktuellt

Vårstädning 20/4

Vi ses klockan 11 för trevlig samvaro och lite förtäring då städningen är klar. Har du inte möjlighet att komma då så finns sopar och krattor utställda i entren, så att du kan göra rätt för dig innan den 20/4.

Nycklar till gemensamma lokaler

Om du vill ha fler nycklar så kan du köpa det för 550 kronor styck genom att kontakta Gustav Enström på plan 2 eller Magnus Nilsson på plan 4.

Dina nya nycklar är elektroniska och varje nyckel kommer att ge dig tillgång till samtliga gemensamma dörrar som du ska ha tillgång till. Du behöver till exempel inte längre ha 1 nyckel till entren, 1 nyckel till vindsförrådet och 1 nyckel till garaget, allt är inprogrammerat på samma nyckel.

Skulle du tex hyra en garageplats efter några månader så uppsöker du bara nyckelansvariga som programmerar om dina nycklar så att du får tillgång till garaget. För att “lämna tillbaka” en nyckel, tex om du slutar att hyra garageplats, så måste du uppsöka nyckelansvariga för att ta bort din möjlighet att låsa upp garaget. Görs inte detta så kan nyckelansvariga spärra din nyckel helt, tills du visar upp dom för omprogrammering.

Handhavandet är nästan exakt som med en vanlig nyckel, med den skillnaden att man inte får sätta i nyckeln för fort, funkar det inte så testa att sätta i nyckeln långsammare.

Om du skulle tappa bort en nyckel ska du genast anmäla det till styrelsen, så spärrar vi den nyckeln direkt. Då blir nyckeln helt värdelös och fungerar ingenstans längre. Sedan kan du köpa en ny nyckel av föreningen, som programmeras med samma behörigheter som du hade på den nyckeln som tappas bort.

Avgifter 2024

Efter styrelsens budgetmöte i början av December 2023 beslutades att samtliga avgifter kan hållas oförändrade tills vidare.

Styrelsens e-postadresser

För att komma i kontakt med styrelsen med era frågor använd fraga@hejaren.se eller prata med oss direkt, se sidan kontaktuppgifter.

Nya stadgar

Vid vår extra föreningsstämma den 17:e September 2023 klockan 19.00 antogs nya stadgar för Bostadsrättsföreningen Hejaren 8. Vid frågor hänvisas till ordförande.

Tomträttsavgäld

Tomträttsavgälden är fastställd för tiden fram till år 2042.

Felanmälningar

Från och med Februari ska alla felanmälningar som inte är akuta felanmälas till någon i styrelsen. Anledningen är att vi fixar de flesta fel själva (utan kostnad) och vi har haft MASSOR av kostnader för felanmälningar där reparatören anländer efter att vi redan har fixat felet. Ett sådant onödigt “reparationsbesök” kostar som regel 1200-2500 kronor per gång. Akuta fel som att någon sitter fast i hissen eller en skada på en vattenledning där det sprutar vatten ska förstås felanmälas genast enligt anslag i trapphuset/hissen eller enligt instruktioner i vårt nyhetsbrev.

Nya ordningsregler

Du är skyldig att veta vad som står i ordningsreglerna (och att följa dom), du hittar dom under “Dokument” här på hemsidan.

Lediga parkeringar

För information om lediga parkeringar eller garageplatser, kontakta styrelsen på fraga@hejaren.se .