Bostadsrättsföreningen Hejaren 8

Kyrkogatan 7, Sundbyberg

Aktuellt

Föreningsstämma 2022

Föreningsstämman hölls den 22/6 klockan 19 ute på gården, ny styrelse bestående av 7 ledamöter och 3 suppleanter valdes (se kontaktuppgifter) som sedan konstituerade sig så att Arvid fortsätter som ordförande och Karolina nu officiellt är vald till sekreterare.

Tomträttsavgäld

Vi har en särskild grupp för att arbeta med denna fråga. Efter föreningsstämman informerades det om det senaste i frågan. Informationsmöten hålls löpande då vi har ny information att dela med våra medlemmar.

Det senaste kommunfullmäktigesammanträdet dominerades faktiskt av denna fråga, och det är verkligen sevärt att titta på vad som sades. Så här skriver Tomträttsgruppen: “Nu i måndags debatterades äntligen frågan kring tomträtt i kommunfullmäktige i 1.5 timme, tack vare våra påtryckningar och möten med politiker. Det står nu ganska klart var de olika partierna står, vilka partier som förstår oss och vår situation…..”.

Vidare skriver Tomträttsgruppen: “Då vi har ett val innan vår domstolsprocess är det svårt att veta vilka riktlinjer som kommer att gälla i höst. Vi i tomträttsgruppen och övriga föreningar som jobbar med detta anser att det är otroligt viktigt för alla våra totalt ca 200 medlemmar förstår var de olika partierna står i frågan”.

Så här kan ni titta på debatten i kommunfullmäktig som rör tomträtt: Klicka på denna länk till Kommunfullmäktige 20 juni 2022 så kommer ni direkt till punkt 48 på dagordningen. Om man vill sätta sig in mera i ärendet, riktlinjerna och skrivelser från de olika partierna så finns all information på denna länk.

Hissen

Hissen krånglade den 7/6 och lagades den 8/6. Om ni felanmäler så är det bra att komma ihåg att säga att den INTE ska lagas under jourtid, såvida ingen sitter fast i den förstås. Denna gång sparade det oss många sköna tusenlappar.

Torktumlaren

Torktumlaren har krånglat lite men ska vara fixad nu, hör av er till styrelsen om den krånglar igen.