Bostadsrättsföreningen Hejaren 8

Kyrkogatan 7, Sundbyberg

Aktuellt

Sommarvarning

Nu när det blir sommar och mycket ledighet så vill man ju kanske ha det festligt. Kom bara ihåg att det ALDRIG är tillåtet att störa någon annan. Inte ens om det är midsommarafton, 50-årskalas eller något annat. Särskilt viktigt är det förstås såna tider som folk sover. I vår förening finns många småbarn som lägger sig tidigt alla kvällar i veckan, men det finns också såna som måste stiga upp tidigt för att jobba på helgerna. Extra störande kan vara hög musik, gäster som är högljudda i trapphuset när de kommer och går samt utomhusfester där rop och skratt ekar mellan husen. Vet du om att du ska ha fest, förvarna grannarna med en lapp om vilka, begränsade, tider som det kan vara extra stökigt och försök att hålla stöket på dagtid.

Årsstämma 2024

Årsstämman genomfördes den 20/5 och var helt odramatisk som vanligt. Tre stycken lämnar styrelsen: Adam, Nathalie och Sofia, men Sofia blev istället utsedd till Valberedning inför nästa års stämma så hon är ju kvar lite grann i alla fall. Två stycken nya kom in, Emma (lgh 1106) och Oscar (lgh 1407). Boende hade anmält en fråga om staket: Vad hände egentligen med vårt nya staket, när kommer det. Svaret från styrelsen är att det är beslutat att vi ska ha ett nytt staket och styrelsen har redan börjat ta in offerter. När det sedan sätts upp återstår att se, troligen under hösten 2024. På det efterföljande konstituerande mötet så utsåg ledamöterna Arvid som ordförande och Karolina som sekreterare, vilket de ju har varit i några år redan, så inga förändringar där. Se kontaktuppgifter för en komplett styrelseförteckning.

Vårstädning 20/4

Städdagen gick över förväntan, snabbt och smidigt, men det var kallt som tusan. Det verkar som om höststädningen gjorde susen, det var inte ens hälften så jobbigt som det brukar vara så det kanske är något vi ska fortsätta med. Tack alla som kom och tack till er som inte kunde komma men jobbade innan (och efter).

Nycklar till gemensamma lokaler

Om du vill ha fler nycklar så kan du köpa det för 550 kronor styck genom att kontakta Gustav Enström i lägenhet 1206.

Dina nya nycklar är elektroniska och varje nyckel kommer att ge dig tillgång till samtliga gemensamma dörrar som du ska ha tillgång till. Du behöver till exempel inte längre ha 1 nyckel till entren, 1 nyckel till vindsförrådet och 1 nyckel till garaget, allt är inprogrammerat på samma nyckel.

Skulle du tex hyra en garageplats efter några månader så uppsöker du bara nyckelansvariga som programmerar om dina nycklar så att du får tillgång till garaget. För att “lämna tillbaka” en nyckel, tex om du slutar att hyra garageplats, så måste du uppsöka nyckelansvariga för att ta bort din möjlighet att låsa upp garaget. Görs inte detta så kan nyckelansvariga spärra din nyckel helt, tills du visar upp dom för omprogrammering.

Handhavandet är nästan exakt som med en vanlig nyckel, med den skillnaden att man inte får sätta i nyckeln för fort, funkar det inte så testa att sätta i nyckeln långsammare.

Om du skulle tappa bort en nyckel ska du genast anmäla det till styrelsen, så spärrar vi den nyckeln direkt. Då blir nyckeln helt värdelös och fungerar ingenstans längre. Sedan kan du köpa en ny nyckel av föreningen, som programmeras med samma behörigheter som du hade på den nyckeln som tappas bort.

Avgifter 2024

Efter styrelsens budgetmöte i början av December 2023 beslutades att samtliga avgifter kan hållas oförändrade tills vidare.

Styrelsens e-postadresser

För att komma i kontakt med styrelsen använd fraga@hejaren.se eller prata med oss direkt, se sidan kontaktuppgifter.

Nya stadgar

Vid vår extra föreningsstämma den 17:e September 2023 klockan 19.00 antogs nya stadgar, de finns under “Dokument”.

Tomträttsavgäld

Tomträttsavgälden är fastställd och kommer att vara oförändrad för tiden fram till år 2042.

Felanmälningar

Från och med Februari ska alla felanmälningar som inte är akuta felanmälas till någon i styrelsen. Anledningen är att vi fixar de flesta fel själva (utan kostnad) och vi har haft MASSOR av kostnader för felanmälningar där reparatören anländer efter att vi redan har fixat felet. Ett sådant onödigt “reparationsbesök” kostar som regel 1200-2500 kronor per gång. Akuta fel som att någon sitter fast i hissen eller en skada på en vattenledning där det sprutar vatten ska förstås felanmälas genast enligt anslag i trapphuset/hissen eller enligt instruktioner i vårt nyhetsbrev.

Nya ordningsregler

Du är skyldig att veta vad som står i ordningsreglerna (och att följa dom), du hittar dom under “Dokument” här på hemsidan.

Lediga parkeringar

För information om lediga parkeringar eller garageplatser, kontakta styrelsen på fraga@hejaren.se .